2021 Yılının Başarılı Müzik NFT’leri

Pandemi döneminin gözdelerinden birisi de NFT’ler oldu. 2022 yılında neler olabileceğini anlamak için 2021 yılının müzik NFT’lerine bakmak istedik.

 

2021 yılının en önemli NFT projelerinden birisi Universal tarafından başlatılan sanal orkestra oldu. Universal’in NFT projelerine odaklanan firması 10:22PM, Bored Ape Yacht Club’ın animasyon karakterlerinden oluşan bir müzik grubu olan Kingship’i başlattı. Bugüne kadarki en başarılı NFT projelerinden biri olan BAYC sahipleri, T-shirtler, kupalar ve hatta müzikal eylemler gibi şeyler için NFT karakterlerini lisanslama hakkını saklı tutuyorlar.

 

Yüksek rakamlı bir başka NFT projesi fiziki bir ürün satışı sonrasında gündeme geldi. Once Upon a Time in Shaolin isimli tek fiziki kopyası olan  Wu-Tang Clan albümü, PleasrDAO adındaki kripto para yatırım grubu tarafından 4 milyon dolara satın alındı. Grup albümün NFT’sini yaptı.

 

Yüksek geliri elde eden projelerin başında  3LAU’nun Ultraviolet albümü geldi. Elektronik müzik sanatçısı 3,6 milyon dolarlık bir gelire imza attı.

 

King Leon tarafından başlatılan NFT albüm satışı ise düşük bedelli ve dinleyicilerin ilk kez 50 dolar gibi bir fiyatla NFT albüm satın almasına olanak veren bir proje oldu. Satışlardan elde edilen gelirin 2,5 milyon dolar olduğu söyleniyor.

 

Snoop Dogg ve Doja cat gibi isimlerin projelerini de gözden kaçırmamak gerekiyor. Müzisyen ve görsel sanatçı Grimes’ın WarNymphs başlıklı NFT projesi ise yalnızca bir müzik NFT’si değil, dijital olarak oluşturulmuş sanat ve müzik için düzenlenmiş bir video koleksiyonuydu. Death of the Old adlı benzersiz bir parça NFT pazar yeri Nifty Gateway’de neredeyse 389.000 dolara açık artırmaya çıktı. Grimes’ın NFT projesi 7 milyon dolar civarında bir gelir yarattı.

 

Bütün bunlara Aralık ayında gerçekleşen ve daha önce piyasaya sürülmemiş bir demo kaydının yaklaşık 1 milyon dolara satılmasını da eklemek lazım.

İlginizi Çekebilecek Yazılar  2021 Yılında Neler Olacak?

 

Bunların ve diğer bir çok  projenin hayata geçirilmesinde  OpenSea, NFT Showroom, SuperRare, NiftyGateway, Rarible, Foundation, MakersPlace, Mintable ve Decentraland gibi platformlar öne çıktılar.

 

Gözüken o ki 2022 yılı NFT üretimi ve satışlarının patlamasına sahne olacak.